Vitajte v mojom cukrárskom svete.
Ahojte labužníci.
Volám sa Lucia a som celkom dosť cukrársky fanatik. Raz môj učiteľ povedal, že byť Chef nie je povolanie, ale životný štýl. Mal pravdu. Deň začínam a končím v kuchyni, kade chodím tade ochutnávam a niekedy nedokončím vetu, lebo ma kopol nápad na nový dezert.
Takže ešte raz, som Chef Lula a túžim vám v každom súste poskytnúť sladký zážitok. Úplným základom je, aby ste mali pri jedení zatvorené oči. Vtedy som spokojná so svojou prácou. Piecť som začala ešte na strednej škole. Neskôr trúba pravidelne dostávala prednosť pred vysokoškolskými skúškami a celkom iste vytlačila môj plán robiť niekde na marketingovom oddelení. Hlava našťastie neotupila srdce a tak som začala študovať vo Švajčiarsku odbor Swiss Pastry and Chocolate Arts na Culinary Arts Academy. O piatej ráno som piekla croissanty, poobede zarezávala v knižnici a večer som sa podopierala cukrárskym vozíkom na ceste z večernej šichty. Jednoducho sme trénovali ťažké podmienky človeka pracujúceho v gastronómii.
K čomu ma priviedli skúsenosti z jedných najlepších hotelov a kuchýň sveta? K túžbe priniesť moje poznatky a alchymizmus aj domov na Slovensko. Pretože naše babky vedeli, čo robia, keď nám dávali pod nos buchty a ťahali na stole štrúdľu. Dávali nám lásku a pocit domova. Spojila som znalosti profesionálneho Chefa a našich starých mám a vytvorila tak kúsok môjho sveta pre vás.
Pochutnajte si!